Handel en Industrie

Goede opkomst ALV met Probo


<< Terug
Datum: 13 maart 2017


Nog nooit was het zo druk op de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging als dit jaar. De vergadering werd deze keer gehouden in het voormalige kerkje de Vangpijp in Engwierum.
Frans van Wieren neemt het stokje als penningmeester over van Joop Dijkstra. Hij blijft wel in het bestuur zitten, samen met Bert Spijksma, Louise de Haan en Sjerk Faber.

Na de ALV verzorgde gastheer Jan Veenma op uitstekende wijze het buffet en daarna was de beurt aan René de Heij van Probo.
Probo - een volwaardig producent van digitale printproducten - werd in 2001 door Erwin Postma opgericht en is uitgegroeid tot een bedrijf waar 180 mensen werken. Twee jaar geleden werd een nieuwe productieruimte op industrieterrein Betterwird in gebruik genomen. Het bedrijf is bekroond met de FD Gazellen Award, de prijs voor snelst groeiende bedrijven van Nederland.  Ook is Probo finalist van de verkiezing Friese Volgens mij is het wel Friese onderneming van het jaar.
Probo is een prachtig productiebedrijf dat investeert in machines. Ze denken online en de gemiddelde leeftijd van de medewerkers is 29 jaar. De wereld verandert steeds sneller en sneller en daar speelt Probo op in. Ook vindt Probo het belangrijk om te luisteren naar de klant en proberen deze te begrijpen. Al deze factoren bepalen volgens René de Heij het succes van Probo. Hij is verrast over de hoeveelheid talent dat in de regio Noordoost-Friesland woont. ,,Ze mogen echter wel wat minder bescheiden zijn en meer uitstralen dat wij hier veel te bieden hebben. Het valt mij op dat Friezen uit deze regio vaak zeggen: Groeit Probo niet te hard? In plaats daarvan kunnen ze beter trots zijn op dit bedrijf.’’ 
 
Goede opkomst ALV met Probo