Handel en Industrie

Evenement Foarút oer de As verplaatst


<< Terug
Datum: 4 april 2016

I.v.m. geplande asfalteringswerkzaamheden is het evenement Foarút oer de As mei de Handel verplaatst van 17 september naar 1 oktober!
Zie hieronder het bericht van de organisatie:FEANWALDEN –  Het evenement Foarút oer de as mei de Handel wordt verplaatst naar zaterdag 1 oktober 2016. ‘Dinsdag kregen we de mededeling dat de aannemer van De Centrale As nog druk bezig is met asfalteringswerkzaamheden op de dag dat het spektakel in eerste instantie op de planning stond’, vertelt Bauke Schaafsma van de organisatie.
 
De initiatiefnemers willen tussen Feanwâlden en Sumar een lint van negen kilometer met stands en activiteiten maken. Het moet de langste handelsroute van Nederland worden. ‘Uitwijken naar een ander stukje van De Centrale As op 17 september was voor ons dan ook geen optie’, zegt Willem Kooistra die tevens voorzitter is van het evenement.
 
Al weken wordt er achter de schermen hard gewerkt aan diverse evenementen om de oplevering van de nieuwe weg tussen Dokkum en Nijega luister bij te zetten. ‘Het is goed dat de aannemer het uitstel tijdig aangeeft’. ‘Dit besluit geeft ons nu twee weken extra om iedereen te informeren en de organisatie nog beter neer te zetten, uiteindelijk zijn er alleen maar voordelen en kunnen we gebruik maken van nagelnieuw asfalt op de route’, aldus Schaafsma en Kooistra.
 
Sinds begin maart is de website www.foarutmeidehandel.frl open voor aanmeldingen. Ook worden belangstellenden met een wekelijkse video-update o.a. te zien op de kanalen van  Streekomroep RTV NOF op de hoogte gehouden van de vorderingen van deze logistieke uitdaging. Dat heeft nu al resultaat, binnen drie weken heeft de eerste kilometer aan bedrijven en organisatie zich inmiddels aangemeld. ‘Daar moeten nog veel meer bij om dit evenement tot een succes te maken’, besluiten beide voorzitters. Er worden geen standkosten gevraagd, deelname is gratis. Meld u dus snel aan via: www.foarutmeidehandel.frl/aanmelden/
 
Evenement Foarút oer de As verplaatst