Handel en Industrie

Bezoek NDC Mediagroep


<< Terug
Datum: 5 december 2017

LEEUWARDEN – Onder grote belangstelling is maandagavond het productieproces van drukwerk bij de NDC Mediagroep in Leeuwarden bewonderd, door leden van de vereniging voor Handel en Industrie Dokkum.

Voorzitter Sjerk Faber van de vereniging H&I noemde het 'een unieke kans' om eens binnen te kijken bij dit bedrijf, waar ook deze krant iedere week van de persen rolt. “Door deze uitgebreide rondleiding zie je weer even de meerwaarde van wat we iedere dag gedachteloos bij het oud papier gooien”.

Naast de Nieuwe Dockumer Courant worden er nog 35 andere weekbladen gedrukt bij NDC, plus dagelijks het Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant. NDC Mediagroep is naar een omzet van 120 miljoen euro gestegen sinds de laatste overname van Boom uitgeverij. “Het is heel aardig eens in de keuken van een ander bedrijf te kijken”, vertelt Foppo Feenstra, lid van H&I. “Buiten je eigen sector doe je als ondernemer toch ook altijd wel ideeën op.” Per seizoen worden er zo'n zes bijeenkomsten georganiseerd. Het bezoek aan NDC was de laatste bijeenkomst van H&I voor 2017. 

Foto en tekst: Thea van der Schaaf


Bezoek NDC Mediagroep